27ος Διάπλους του Αιγαίου Πελάγους 2021 | 13/05 – 24/05
Ομάδα Αιγαίου Logo - RBL logo

Η RBL για μια ακόμη χρονιά είναι κοντά και μαζί με την Ομάδα Αιγαίου, προσφέροντας διοικητική & τεχνική υποστήριξη καθώς και συμμετοχή των ανθρώπων της στον 27ο Διάπλου του Αιγαίου  Πελάγους που πραγματοποιήθηκε από 13 έως 24 Μαΐου, στα νησιά Φούρνοι, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Λειψοί, Πάτμος, Κίναρος, Αμοργός, Φολέγανδρος και Κουφονήσι.

Εν μέσω πανδημίας, η ανησυχία των κατοίκων για πιθανή διασπορά της COVID-19 στο νησί τους αλλά και η δυσκολία στις μετακινήσεις στάθηκαν η αφορμή να αναβληθούν σημαντικές προγραμματισμένες  καθώς και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Η Ομάδα Αιγαίου με εξαιρετική επιτυχία κάλυψε τις ανάγκες αυτές.

Εξετάστηκαν 1.650 κάτοικοι από 13 διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες, έγιναν περίπου 1.000 rapid tests για διάγνωση της COVID-19, πραγματοποιήθηκαν μικροβιολογικές / βιοχημικές εξετάσεις, καθώς και μαστογραφίες, χάρη στην κινητή μονάδα μαστογράφου στην Αμοργό.

Επιπλέον, η Ομάδα Αιγαίου, δώρισε ιατρικό εξοπλισμό σε δομές υγείας, εξοπλισμό σε σχολεία μαζί με εκπαιδευτικό υλικό και υλοποίησε  έργα υποδομής στα νησιά (ράμπα ΑΜΕΑ για πρόσβαση στη θάλασσα, παιδικές χαρές, γυμναστήριο, ανακατασκευή γηπέδων,  κ.ά.).

Ο CEO της RBL και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ομάδας Αιγαίου, Δημήτρης Γεωργόπουλος επεσήμανε:
“Αποτελεί δέσμευσή μας να είμαστε δίπλα στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών της Πατρίδας μας, ειδικά στις μέρες μας που η πανδημία πολλαπλασίασε τις ανάγκες για στήριξη στην υγεία και τις υποδομές των νησιών. Η RBL είναι αναπόσπαστο μέρος του κοινωνικού οικοσυστήματος και η προσφορά στην κοινωνία βασικό συστατικό της κουλτούρας μας. Είναι μεγάλη τιμή να στηρίζουμε την Ομάδα Αιγαίου που για 27 συνεχή χρόνια αποδεικνύει έμπρακτα την προσφορά της στην αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των κατοίκων των νησιών μας”.

___________________________________

Σχετικά με την Ομάδα Αιγαίου

H Ομάδα Αιγαίου συστήθηκε το 1995 από μία ομάδα ανθρώπων ευαισθητοποιημένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών και μικρών νησιών του Αιγαίου πελάγους. Στόχος της Ομάδας Αιγαίου είναι η ανακούφιση, η στήριξη, η  ενίσχυση και αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των κατοίκων των ακριτικών και μικρών νησιών. Η Ομάδα Αιγαίου, ανελλιπώς, για 27 χρόνια βρίσκεται κοντά στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών προσφέροντας υπηρεσίες υγείας με ιατρικές εξετάσεις, με πολλά έργα υποδομής, έργα αθλητικών εγκαταστάσεων, εξοπλισμού σχολείων καθώς και με πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.