Digital Risk Protection Services 

 

Digital risk protection

Γνωρίζετε αν τα δεδομένα της εταιρείας σας είναι προς πώληση στο Dark Web;

Ανακαλύψτε διαρροές & παραβιάσεις άμεσα!

 

Οι ψηφιακές υποδομές των επιχειρήσεων συνεχώς αυξάνονται και πραγματοποιείται μεγάλο πλήθος ηλεκτρονικών συναλλαγών κάθε είδους. Ταυτόχρονα όμως μεγαλώνει η έκθεση σε ψηφιακούς  κινδύνους.

Ακόμη και αν έχετε δημιουργήσει ένα καλό περιβάλλον ασφάλειας μέσα στην επιχείρησή σας, τα δεδομένα σας σήμερα, βρίσκονται σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες τρίτων μερών, έξω από το δικό σας δίκτυο  (π.χ. cloud, SaaS, outsourcing,  κοινωνικά δίκτυα, e-shops, συνεργάτες), πολλαπλασιάζοντας τους κινδύνους, μειώνοντας ταυτόχρονα τον έλεγχο που έχετε σε αυτά. Αποτέλεσμα, τα τρωτά σημεία να πολλαπλασιάζονται και οι διαρροές δεδομένων και επιχειρηματικών πληροφοριών να αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα. 

Δεδομένα σας και επιχειρηματικές πληροφορίες μπορεί μπορεί να βρίσκονται ήδη προς πώληση στο Dark Web. Μια μεγάλη απειλή για τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες,  ζημιά στη φήμη της εταιρείας, οικονομικές απώλειες, πρόστιμα, δικαστικές αντιδικίες, αποζημιώσεις και λειτουργικά έξοδα. 

Ενημερωθείτε άμεσα και αποτρέψετε πιθανές επιθέσεις

Η πλατφόρμα μας, RBL – Skurio Digital Risk Protection συνδυάζει αυτοματοποιημένη, εικοσιτετράωρη,  επτά ημέρες την εβδομάδα, παρακολούθηση του τι συμβαίνει στο Surface, Deep και Dark Web,  με ισχυρές και πολλαπλές δυνατότητες ανάλυσης των απειλών στον κυβερνοχώρο.

H RBL, σας βοηθά να μειώσετε τους κινδύνους, να εντοπίσετε παραβιάσεις νωρίτερα, να ενεργήσετε ταχύτερα για να περιορίσετε τις καταστροφικές συνέπειες. 

Ανακαλύψτε  πόσο εκτεθειμένοι είστε σε ψηφιακούς κινδύνους!

Πλεονεκτήματα της πλατφόρμας Digital Risk Protection

  • Αποκαλύπτει με ασφάλεια απειλές για τα δεδομένα και τις επιχειρηματικές σας πληροφορίες 
  • Άμεσες ειδοποιήσεις σε 24Χ7 εξειδικευμένες για τη δική σας εταιρεία 
  • Σας παρέχει κυβερνοασφάλεια που κοιτά έξω από το δίκτυό σας 
  • Καλύπτει πολλούς τύπους απειλών, που περιλαμβάνουν  phishing, ψεύτικα URLs, παραβίαση λογαριασμών χρηστών, απάτες, εκβιασμούς και πολλές άλλες
  • Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες  δεξιότητες από την πλευρά σας, είναι συνδρομητική webbased και παραμετροποιείται σύμφωνα με τις ανάγκες σας 
  • Σε προσιτή  τιμή  ανεξάρτητα από το μέγεθος της εταιρείας σας 

Η εξειδικευμένη ομάδα μας με τη Skurio, αποτελείται από αναλυτές απειλών -με δεκαετίες εμπειρίας σε στρατιωτικές και κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας πληροφοριών- εργάζεται στην αιχμή της ευφυούς αντιμετώπισης απειλών, προσφέροντας ουσιαστική αναβάθμιση της ασφάλειας της εταιρείας σας.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Breach Alert

Παρακολουθείστε  εξωτερικές απειλές και παραβιάσεις με την παροχή άμεσων ειδοποιήσεων. Αυτοματοποιεί τις χειροκίνητες διαδικασίες, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια.

Περισσότερα
 • Το BreachAlert εντοπίζει διαρροές σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα
 • Το BreachAlert παρακολουθεί με ασφάλεια το Surface, Deep και Dark Web για διαρροές δεδομένων σας 24×7 όπως ιστοσελίδες Tor, chatrooms IRC, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και αποθήκευσης κειμένου όπως το Pastebin.
 • Λάβετε ειδοποίηση εντός λεπτών για απειλές ή παραβιάσεις που εμφανίζονται εκτός της περιμέτρου που ελέγχεται από εσάς.
 • Εξοικονομήστε χρόνο και προσπάθεια, αναζητώντας μόνο πληροφορίες και δεδομένα που είναι σχετικά με την επιχείρησή σας.
 • Δημιουργήστε απλές ή σύνθετες στοχευμένες ειδοποιήσεις σε συνδυασμό με προηγμένο φιλτράρισμα.
 • Βρείτε διαρροές των δεδομένων της επιχείρησής σας χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά, email domains, κωδικούς σύνδεσης, διευθύνσεις IP, email accounts, αριθμούς λογαριασμών και πολλά άλλα.

  Dark Web Monitoring

  Η αυτοματοποιημένη υπηρεσία Dark Web Monitoring βρίσκεται στην καρδιά της πλατφόρμας Skurio Digital Risk Protection. Εκτελεί σαρώσεις στο Surface, Deep και Dark Web όλο το εικοσιτετράωρο για την έκθεση δεδομένων  της επιχείρησής σας, για τον αποτελεσματικό εντοπισμό απειλών και κινδύνων.

  Περισσότερα
  • Με την υπηρεσία Dark Web Monitoring, oι ειδοποιήσεις  είναι εύκολες στη διαμόρφωση για το domain, τα email, τα εμπορικά σήματα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας ή για οποιουσδήποτε άλλους τύπους δεδομένων θέλετε να αναζητήσετε, χρησιμοποιώντας ευρείες αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών ή ταίριασμα προτύπων.
  • Παρέχεται εξειδικευμένη παρακολούθηση για την καταχώριση παραπλανητικών domains και παραβιάσεων δεδομένων των πελατών σας, για την προστασία τους  από το να γίνουν θύματα απάτης.
  • Τι δεδομένα μπορεί να βρίσκονται στο dark web;
   • Παράνομη γνωστοποίηση πληροφοριών σχετικά με την υποδομή σας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σχεδιασμό επίθεσης. η έγκαιρη ανακάλυψη μπορεί να αποτρέψει την επιτυχία της επίθεσης.
   • Παραβιασμένα διαπιστευτήρια (κωδικοί πρόσβασης) ή κλοπή ταυτότητας του προσωπικού ή των ανώτερων στελεχών σας που θα μπορούσαν να τους θέσουν σε κίνδυνο οικονομικής απάτης, εκβιασμών, πλαστογραφία ή στόχευση από απατεώνες.
   • Παραβιάσεις πληροφοριών που σχετίζονται με προϊόντα έχουν ως αποτέλεσμα απάτες πλαστογράφησης / παραποίησης με σοβαρό αντίκτυπο στα εσόδα σας. Αν γνωρίζετε ποια κενά έχετε, μπορείτε να τα κλείσετε γρήγορα.
   • Αριθμοί πιστωτικών καρτών που έχουν πωληθεί ή δημοσιευτεί ή τραπεζικές πληροφορίες και λογαριασμοί, ώστε να μπορούν να ληφθούν μέτρα για να μην χρησιμοποιούνται αυτές οι κάρτες ή τα στοιχεία από τους απατεώνες για δόλιες συναλλαγές.
   • Κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας ή ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία προς πώληση εν αγνοία σας—σας βοηθά να λάβετε γρήγορα μέτρα για να αποτρέψει τους απατεώνες από το να βρεθούν τέτοιες πληροφορίες στα χέρια των ανταγωνιστών σας.

  Domain Monitoring

  Αποτρέψτε τις επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και προστατεύστε την επιχείρησή σας από πλαστοπροσωπία επωνυμίας. Εντοπίστε παραπλανητικές ψεύτικες καταχωρήσεις domains της επιχείρησής σας, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή δεδομένων από παραπλανημένους  πελάτες σας ή τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού

  Περισσότερα
  • Η πλατφόρμα μας Skurio Digital Risk Protection, ελέγχει καθημερινά χιλιάδες καταχωρίσεις domains για να εντοπίσει τυχόν απατεώνες που υποδύονται την δική σας επωνυμία (URL Domain), χρησιμοποιώντας πληθώρα έξυπνων αλγορίθμων εντοπισμού ύποπτων domains.
  • Οι απατεώνες βρίσκουν παραπλήσια ονόματα με την ιστοσελίδα σας, τα προϊόντα και τα εμπορικά σήματα. Με την άμεση ανακάλυψή τους μπορείτε να επιβάλετε τα δικαιώματά σας για να σταματήσετε τη χρήση τους.
  Cyber Threat Intelligence

  Συγκεντρώνει  πληροφορίες στον κυβερνοχώρο σε πραγματικό χρόνο που συνδυάζει πολλαπλές πηγές του Surface, Deep και Dark Web σε μια ενιαία ροή δεδομένων, παρέχοντας μεγάλες  δυνατότητες αναζήτησης και  ανάλυσης. 

    

  Περισσότερα
  • Eυέλικτη δημιουργία αναζητήσεων. Δημιουργήστε γρήγορα απλές ή σύνθετες αναζητήσεις, με βάση μία ή περισσότερες λίστες λέξεων-κλειδιών που θα συμπεριληφθούν ή θα εξαιρεθούν. Αναζήτηση πληροφοριών απειλών σε οποιαδήποτε γλώσσα ή δέσμη ενεργειών για τον εντοπισμό απειλών από όπου προέρχονται.
  • Οπτικοποίηση και ανάλυση αποτελεσμάτων. Προβάλετε τα αποτελέσματα σε ένα φιλικό προς τον χρήστη και έξυπνο περιβάλλον εργασίας. Οπτικοποίηση χρονικά, με συντάκτη, web site ή κανάλι. Χρησιμοποιήστε φίλτρα για να συμπεριλάβετε ή να εξαιρέσετε όρους αναζήτησης. Εναλλαγή μεταξύ περιλήψεων και λεπτομερειών ανά ειδοποίηση με ένα μόνο κλικ.
  • Αποθηκεύστε αναζητήσεις ή ειδοποιήσεις και μοιραστείτε τα με τους συνεργάτες σας.

  Cyber Threat Intelligence Services

  Η ομάδα των αναλυτών απειλών,  σας παρέχει συνεχή τεχνογνωσία με ένα πακέτο υπηρεσιών πληροφοριών που έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στις ανάγκες σας ή να σας δώσει υποστήριξη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αντιμετώπισης παραβίασης όταν χρειαστεί.

  Περισσότερα
  • Αναφορές πληροφοριών σχετικά με απειλές. Οι αναλυτές μας μπορούν να καταρτίζουν λεπτομερείς εκθέσεις συλλογής πληροφοριών σχετικά με τις απειλές σε τακτική ή κατά περίπτωση. Οι εκθέσεις αυτές εμβαθύνουν σε ένα συγκεκριμένο θέμα και παρέχουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες σχετικά με τις απειλές που αντιμετωπίζει η επιχείρησή σας, επιτρέποντάς σας να προσαρμοστείτε στο μεταβαλλόμενο τοπίο απειλών.
  • Υποστήριξη σε συμβάντα παραβιάσεων. Αν έχετε υποστεί παραβίαση, η ομάδα μας μπορεί να σας παρέχει εξειδικευμένη βοήθεια και υποστήριξη. Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε γρήγορα αναζητήσεις για παρακολούθηση της διαρροής, της εμπορίας ή της πώλησης του περιεχομένου σας στο Διαδίκτυο. Όταν βρεθούν δεδομένα, θα ερευνήσουμε την πηγή για να βοηθήσουμε την έρευνα. Και με μερικές πραγματικά καινοτόμες προσεγγίσεις, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε τους δράστες και να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη προς την επιχείρησή σας.

  Integrations

  Ενσωματώστε τις δυνατότητες της πλατφόρμας μας στις δικές σας  λειτουργίες ασφαλείας ή σε διάφορες εφαρμογές ασφάλειας του IT με ανοιχτά APIs και τους συνδέσμους με εφαρμογές.

  Περισσότερα
  • Προστατέψτε αυτόματα τα δεδομένα σας από χακάρισμα, διαρροές ή παραβιάσεις, όπου κι αν συμβούν. Τα API της BreachAlert μπορούν να συγχρονιστούν με ασφάλεια με το περιβάλλον σας on-premise ή cloud για συνεχή, αυτοματοποιημένη προστασία.
  • Αυξήστε την παραγωγικότητα και την αυτοματοποίηση στο Κέντρο Ασφάλειας της επιχείρήσής σας.. Χρησιμοποιήστε το API του BreachAlert για να ενεργοποιήσετε αυτοματοποιημένες ενέργειες σε οποιαδήποτε πλατφόρμα SOAR ή ITSM, ελαχιστοποιώντας το κόστος, την προσπάθεια και τους χρόνους απόκρισης.

  Χρήσιμες Ερωτήσεις & Απαντήσεις

  Τι είναι το Dark Web Monitoring και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσω;

  Περισσότερα...

  Τα εργαλεία Dark Web Monitoring σαρώνουν αυτόματα το Dark Web και βρίσκουν πληροφορίες από ιστότοπους, φόρουμ και αγορές σε αυτό. Μπορεί να καταγράφουν από ένα αντίγραφο απλού κειμένου και του περιεχομένου του, το οποίο στη συνέχεια ταξινομείται, ώστε να μπορεί να ερευνηθεί με ασφάλεια για τα δεδομένα σας που βρίσκονται σε αυτό. Με άλλα λόγια είναι σαν να κάνουμε μια αναζήτηση όπως κάνουμε με το “Google” ειδικά φτιαγμένη για το Dark Web.
  Οι παραβιάσεις δεδομένων είναι αναπόφευκτες και τα παραδοσιακά εργαλεία ασφάλειας πληροφορικής δεν σας παρέχουν καμία εγγύηση για να τις σταματήσετε ή να τις εντοπίσετε. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες παραβιάσεις προκαλούνται από ανθρώπινα λάθη και όχι μόνο από ένα χάκερ. Αυτό δεν σημαίνει ότι το προσωπικό σας δίνει άκοπα τα δεδομένα σας, αλλά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι άνθρωποι μπορεί κατά λάθος να συμμετέχουν στην αποκάλυψη δεδομένων. Ένα σημαντικό ποσοστό που φθάνει το 85% των παραβιάσεων δεδομένων το 2020 προήλθαν από ανθρώπινο λάθος.
  Ακόμη και με τις καλύτερες άμυνες, οι παραβιάσεις δεδομένων μπορούν να συμβούν. Η ψηφιακή αλυσίδα συναλλαγών σας επεκτείνεται συνεχώς (π.χ.) με την απομακρυσμένη εργασία και μεταφορά υπηρεσιών πληροφορικής σε εφαρμογές Cloud. Αυτό σας κάνει να βασίζεστε σε προμηθευτές και συνεργάτες για να προστατεύσετε τα δεδομένα που προϋποθέτει ότι τα προστατεύουν τόσο καλά όσο και εσείς. Τα δεδομένα είναι κρίσιμα για την εταιρεία σας, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά πολύτιμα για τους απατεώνες του κυβερνοχώρου – οπότε αν τα δεδομένα σας χαθούν, διαρρεύσουν ή κλαπούν, θα μπορούσαν να κατευθυνθούν απευθείας για παράνομες ενέργειες στο Dark Web.
  Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή αν έχουν διαρρεύσει κωδικοί πρόσβασης και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, όπως emails, μέσα και τρόποι πληρωμών ή τραπεζικές πληροφορίες.

  Γιατί είναι σημαντικό να παρακολουθείται η δραστηριότητα στο Dark Web;

  Περισσότερα...

  Το μέσο κόστος παραβιάσεων δεδομένων το 2020 ήταν 3,86 εκατομμύρια δολάρια. Aν παρακολουθείτε συστηματικά για παραβιάσεις δεδομένων, μπορείτε να τα εντοπίσετε γρηγορότερα και να περιορίσετε τον αντίκτυπο και την έκταση της ζημιάς στη φήμη, τις οικονομικές ζημιές, τα πρόστιμα, τις δικαστικές αντιδικίες, τις αποζημιώσεις, τα λειτουργικά έξοδα. Όταν τα δεδομένα κοινοποιούνται ή πωλούνται στο Dark Web, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν την εταιρεία σας ή τους πελάτες σας σε περαιτέρω κυβερνοεπιθέσεις ή απάτες. Έτσι, γνωρίζοντας τι υπάρχει εκεί έξω είναι το κλειδί για την προστασία σας.
  Τα περισσότερα δεδομένα που παραβιάζονται, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκστρατείες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” ευρείας κλίμακας ή απόκτηση λογαριασμών χρηστών, όπου οι απατεώνες κλέβοντας ή παρακολουθώντας λογαριασμούς αναζητούν μια πιο προσοδοφόρα απάτη.
  Εκτιμάται ότι το 61% των παραβιάσεων δεδομένων έχει ως αποτέλεσμα την πώληση διαπιστευτηρίων – με συνδυασμούς email ή user-id και κωδικού πρόσβασης.
  Οι παραβιάσεις διαπιστευτηρίων ισοδυναμούν με τo να δώσουμε το κλειδί της πόρτας εισόδου της εταιρείας σε ένα χάκερ, επιτρέποντάς του να έχει πρόσβαση στο δίκτυό και να πραγματοποιεί περαιτέρω επιθέσεις.
  Οι απατεώνες με τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν δημιουργούν ψηφιακά προφίλ. Αυτά δημοπρατούνται και αποκτούνται από άλλους απατεώνες στη μαύρη αγορά του dark web και χρησιμοποιούνται όπως π.χ. για απάτη ταυτότητας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούνται για αιτήσεις δανείων, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφία και πολλές άλλες παρανομίες.
  Όσο πιο γρήγορα ενεργήσετε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να μετριάσετε αυτές τις απειλές ή να τις αποφύγετε εντελώς.

  Πώς μπορούν να εντοπιστούν οι προσωπικές πληροφορίες στο Dark Web;

  Περισσότερα...

  Η αναζήτηση προσωπικών δεδομένων στο Dark Web δεν είναι απλή. Οι δημοσιεύσεις μπορούν να εξαφανιστούν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα και ορισμένοι ιστότοποι (του dark web) απαιτούν την ύπαρξη λογαριασμού για πρόσβαση σε αυτές, κάτι που μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να γίνει αν δεν γνωρίζετε τον τρόπο και τις τεχνικές. Η χρήση χειροκίνητης έρευνας είναι χρονοβόρα και απαιτεί ένα πολύ συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων. Πρέπει να γνωρίζετε πού να κοιτάξετε, πως να πάτε με κάλυψη και πως να δημιουργήσετε σχέσεις με απατεώνες προτού σας επιτραπεί η πρόσβαση σε ορισμένους από αυτούς τους κλειστούς ιστότοπους.
  Οποιαδήποτε αλληλεπίδραση στο Dark Web συνοδεύεται από κίνδυνο. Κάνοντας κλικ σε λάθος σύνδεσμο μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο λήψης κακόβουλου λογισμικού ή σήμανσης ως στόχου από τους χάκερ. Το Dark Web φιλοξενεί επίσης, παράνομο και ενοχλητικό περιεχόμενο από το οποίο θα πρέπει να προστατεύετε το προσωπικό σας από την πρόσβαση σε αυτό. Η χρήση ενός εργαλείου Dark Web Monitoring είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε με ασφαλή και αυτοματοποιημένο τρόπο.

  Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες