Γνωρίζετε αν τα δεδομένα της εταιρείας σας είναι προς πώληση στο Dark Web?

Ανακαλύψτε κλεμμένα δεδομένα της  εταιρείας σας στο Dark Web. 

 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μεγαλώνει την έκθεση σε ψηφιακούς  κινδύνους. Ακόμη και αν έχετε δημιουργήσει ένα καλό περιβάλλον ασφάλειας, τα δεδομένα σας δεν βρίσκονται πλέον μόνο μέσα στο  δικό σας δίκτυό σας, αλλά κατανέμονται  σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες (π.χ. cloud, SaaS, outsourcing). Τα τρωτά σημεία πολλαπλασιάζονται και οι διαρροές δεδομένων και επιχειρηματικών πληροφοριών αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα, με πολλούς τύπους παραβιάσεων. 

Ακόμη και αν τα δεδομένα σας δεν είναι πλέον υπό τον έλεγχό σας, εξακολουθείτε  να είστε  υπεύθυνοι γι’ αυτά.  

Οι κυβερνοαπατεώνες συνεχώς κλέβουν δεδομένα εταιρειών και τα διαθέτουν προς πώληση στο Dark Web (Σκοτεινό Διαδίκτυο). Η παράνομη δραστηριότητα στο Dark Web μπορεί να αποτελέσει απειλή για τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες και να προκαλέσει ζημιά στη φήμη της εταιρείας, οικονομικές ζημιές, πρόστιμα, δικαστικές αντιδικίες, αποζημιώσεις και λειτουργικά έξοδα. 

Η παρακολούθηση του Dark Web -χωρίς τη χρήση των κατάλληλων μέσων- μπορεί να κρύβει κινδύνους, είναι χρονοβόρα και απαιτεί εξειδικευμένες δεξιότητες.  

Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, ενσωματώστε  μια απλή αλλαγή στη στρατηγική σας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο:

Αρχίστε να ψάχνετε και εκτός του δικτύου σας για τα δεδομένα σας.  

Η πλατφόρμα μας, Skurio Digital Risk Protection συνδυάζει αυτοματοποιημένη, εικοσιτετράωρη παρακολούθηση του τι συμβαίνει στο Dark Web,  με ισχυρές και πολλαπλές δυνατότητες ανάλυσης των απειλών στον κυβερνοχώρο.

H RBL, μπορεί σας βοηθά να μειώσετε τους κινδύνους, να εντοπίσετε παραβιάσεις νωρίτερα, να ενεργήσετε ταχύτερα για να περιορίσετε τις καταστροφικές συνέπειες. 

Ανακαλύψτε  πόσο εκτεθειμένοι είστε σε ψηφιακούς κινδύνους!

Πλεονεκτήματα της Παρακολούθησης του Dark Web 

    • Αποκαλύπτει με ασφάλεια απειλές για τα δεδομένα και τις επιχειρηματικές σας πληροφορίες  
    • Σας παρέχει κυβερνοασφάλεια που κοιτά έξω από το δίκτυό σας 
    • Καλύπτει πολλούς τύπους απειλών, που περιλαμβάνουν  phishing, ψεύτικα URLs, παραβίαση λογαριασμών χρηστών 
    • Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες  δεξιότητες από την πλευρά σας, είναι webbased και παραμετροποιείται από εμάς σύμφωνα με τις ανάγκες σας 
    • Σε προσιτή  τιμή  ανεξάρτητα από το μέγεθος της εταιρείας σας 

Η εξαιρετικά εξειδικευμένη ομάδα μας με τη Skurio, αποτελείται από αναλυτές απειλών -με δεκαετίες εμπειρίας σε στρατιωτικές και κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας πληροφοριών- εργάζεται στην αιχμή της ευφυούς αντιμετώπισης απειλών και της προστασίας από ψηφιακούς κινδύνους, παρέχοντας στους πελάτες μας την υποστήριξη που χρειάζονται για να προστατεύονται και να αναβαθμίζουν την ασφάλεια της εταιρείας τους.  

Δημιουργήστε την απαιτούμενη ανθεκτικότητα για την ασφάλειά σας στον κυβερνοχώρο, έχοντας πληροφορίες κυβερνοαπειλών εγκαίρως ώστε να αποτρέψετε πιθανές επιθέσεις

Ταυτόχρονα με τη συμπλήρωση της φόρμας αποκτάτε και τον Οδηγό μας: “Οι Κίνδυνοι στο Dark Web για την Εταιρεία σας”

Οι Κίνδυνοι στο Dark Web για την Εταιρεία σας

 

Από τις πωλήσεις δεδομένων που έχουν παραβιαστεί, μέχρι τον σχεδιασμό επιθέσεων και την απάτη, η δραστηριότητα στο Dark Web αποτελεί αυξανόμενο κίνδυνο για κάθε εταιρεία.
Σε αυτό τον οδηγό περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο οι απατεώνες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν το Dark Web. Ποια είναι τα είδη των απειλών που μπορεί να προκύψουν από τα δεδομένα της εταιρεία σας που εκτίθενται στο Dark Web και τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό.

Χρήσιμες Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Τι είναι το Dark Web Monitoring και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσω;

Περισσότερα...

Τα εργαλεία Dark Web Monitoring σαρώνουν αυτόματα το Dark Web και βρίσκουν πληροφορίες από ιστότοπους, φόρουμ και αγορές σε αυτό. Μπορεί να καταγράφουν από ένα αντίγραφο απλού κειμένου και του περιεχομένου του, το οποίο στη συνέχεια ταξινομείται, ώστε να μπορεί να ερευνηθεί με ασφάλεια για τα δεδομένα σας που βρίσκονται σε αυτό. Με άλλα λόγια είναι σαν να κάνουμε μια αναζήτηση όπως κάνουμε με το “Google” ειδικά φτιαγμένη για το Dark Web.
Οι παραβιάσεις δεδομένων είναι αναπόφευκτες και τα παραδοσιακά εργαλεία ασφάλειας πληροφορικής δεν σας παρέχουν καμία εγγύηση για να τις σταματήσετε ή να τις εντοπίσετε. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες παραβιάσεις προκαλούνται από ανθρώπινα λάθη και όχι μόνο από ένα χάκερ. Αυτό δεν σημαίνει ότι το προσωπικό σας δίνει άκοπα τα δεδομένα σας, αλλά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι άνθρωποι μπορεί κατά λάθος να συμμετέχουν στην αποκάλυψη δεδομένων. Ένα σημαντικό ποσοστό που φθάνει το 85% των παραβιάσεων δεδομένων το 2020 προήλθαν από ανθρώπινο λάθος.
Ακόμη και με τις καλύτερες άμυνες, οι παραβιάσεις δεδομένων μπορούν να συμβούν. Η ψηφιακή αλυσίδα συναλλαγών σας επεκτείνεται συνεχώς (π.χ.) με την απομακρυσμένη εργασία και μεταφορά υπηρεσιών πληροφορικής σε εφαρμογές Cloud. Αυτό σας κάνει να βασίζεστε σε προμηθευτές και συνεργάτες για να προστατεύσετε τα δεδομένα που προϋποθέτει ότι τα προστατεύουν τόσο καλά όσο και εσείς. Τα δεδομένα είναι κρίσιμα για την εταιρεία σας, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά πολύτιμα για τους απατεώνες του κυβερνοχώρου – οπότε αν τα δεδομένα σας χαθούν, διαρρεύσουν ή κλαπούν, θα μπορούσαν να κατευθυνθούν απευθείας για παράνομες ενέργειες στο Dark Web.
Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή αν έχουν διαρρεύσει κωδικοί πρόσβασης και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, όπως emails, μέσα και τρόποι πληρωμών ή τραπεζικές πληροφορίες.

Γιατί είναι σημαντικό να παρακολουθείται η δραστηριότητα στο Dark Web;

Περισσότερα...

Το μέσο κόστος παραβιάσεων δεδομένων το 2020 ήταν 3,86 εκατομμύρια δολάρια. Aν παρακολουθείτε συστηματικά για παραβιάσεις δεδομένων, μπορείτε να τα εντοπίσετε γρηγορότερα και να περιορίσετε τον αντίκτυπο και την έκταση της ζημιάς στη φήμη, τις οικονομικές ζημιές, τα πρόστιμα, τις δικαστικές αντιδικίες, τις αποζημιώσεις, τα λειτουργικά έξοδα. Όταν τα δεδομένα κοινοποιούνται ή πωλούνται στο Dark Web, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν την εταιρεία σας ή τους πελάτες σας σε περαιτέρω κυβερνοεπιθέσεις ή απάτες. Έτσι, γνωρίζοντας τι υπάρχει εκεί έξω είναι το κλειδί για την προστασία σας.
Τα περισσότερα δεδομένα που παραβιάζονται, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκστρατείες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” ευρείας κλίμακας ή απόκτηση λογαριασμών χρηστών, όπου οι απατεώνες κλέβοντας ή παρακολουθώντας λογαριασμούς αναζητούν μια πιο προσοδοφόρα απάτη.
Εκτιμάται ότι το 61% των παραβιάσεων δεδομένων έχει ως αποτέλεσμα την πώληση διαπιστευτηρίων – με συνδυασμούς email ή user-id και κωδικού πρόσβασης.
Οι παραβιάσεις διαπιστευτηρίων ισοδυναμούν με τo να δώσουμε το κλειδί της πόρτας εισόδου της εταιρείας σε ένα χάκερ, επιτρέποντάς του να έχει πρόσβαση στο δίκτυό και να πραγματοποιεί περαιτέρω επιθέσεις.
Οι απατεώνες με τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν δημιουργούν ψηφιακά προφίλ. Αυτά δημοπρατούνται και αποκτούνται από άλλους απατεώνες στη μαύρη αγορά του dark web και χρησιμοποιούνται όπως π.χ. για απάτη ταυτότητας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούνται για αιτήσεις δανείων, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφία και πολλές άλλες παρανομίες.
Όσο πιο γρήγορα ενεργήσετε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να μετριάσετε αυτές τις απειλές ή να τις αποφύγετε εντελώς.

Πώς μπορούν να εντοπιστούν οι προσωπικές πληροφορίες στο Dark Web;

Περισσότερα...

Η αναζήτηση προσωπικών δεδομένων στο Dark Web δεν είναι απλή. Οι δημοσιεύσεις μπορούν να εξαφανιστούν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα και ορισμένοι ιστότοποι (του dark web) απαιτούν την ύπαρξη λογαριασμού για πρόσβαση σε αυτές, κάτι που μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να γίνει αν δεν γνωρίζετε τον τρόπο και τις τεχνικές. Η χρήση χειροκίνητης έρευνας είναι χρονοβόρα και απαιτεί ένα πολύ συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων. Πρέπει να γνωρίζετε πού να κοιτάξετε, πως να πάτε με κάλυψη και πως να δημιουργήσετε σχέσεις με απατεώνες προτού σας επιτραπεί η πρόσβαση σε ορισμένους από αυτούς τους κλειστούς ιστότοπους.
Οποιαδήποτε αλληλεπίδραση στο Dark Web συνοδεύεται από κίνδυνο. Κάνοντας κλικ σε λάθος σύνδεσμο μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο λήψης κακόβουλου λογισμικού ή σήμανσης ως στόχου από τους χάκερ. Το Dark Web φιλοξενεί επίσης, παράνομο και ενοχλητικό περιεχόμενο από το οποίο θα πρέπει να προστατεύετε το προσωπικό σας από την πρόσβαση σε αυτό. Η χρήση ενός εργαλείου Dark Web Monitoring είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε με ασφαλή και αυτοματοποιημένο τρόπο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες